Wereld Borstvoeding Week 2018

Wereld Borstvoeding Week 2018

Wereld Borstvoeding Week 2018

Wereld Borstvoeding Week wordt elk jaar gevierd van 1 tot 7 augustus om borstvoeding aan te moedigen en de gezondheid van baby's over de hele wereld te verbeteren.

Deze week herdenkt de Innocenti-verklaring die in augustus 1990 is ondertekend door beleidsmakers van de regering, de WHO, UNICEF en andere organisaties om borstvoeding te beschermen, te bevorderen en te ondersteunen.

Borstvoeding is de beste manier om baby's te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Het wordt aanbevolen om uw baby gedurende 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven, te beginnen binnen één uur na de geboorte. Voedzame aanvullende voeding moet dan worden toegevoegd, terwijl u de borstvoeding voor 2 jaar of langer blijft geven.

Dit jaar ligt de focus op het belang om moeders te helpen hun baby borstvoeding te geven in dat cruciale eerste levensuur. Huid-op-huid contact, samen met het zuigen aan de borst stimuleren de productie van moedermelk, met inbegrip van colostrum, ook wel de baby's ‘eerste vaccin’ genoemd, dat is zeer rijk is aan voedingsstoffen en antilichamen.

Dit jaar is het thema 'Breastfeeding: Foundation of Life'

Het beschermen, bevorderen en ondersteunen van borstvoeding is essentieel voor een duurzamere wereld.

Tijdens deze Wereld Borstvoeding Week delen we elke dag op social media berichten die gerelateerd zijn aan borstvoeding.
Op deze manier hopen we borstvoeding mee in de kijker te zetten!

Neem zeker een kijkje: Facebook, Twitter en LinkedIn #wbw2018

Bron: WHO