Wereld Prematuren Dag

Wereld Prematuren Dag

Vroeggeboorte is een geboorte die te vroeg gebeurt, vóór 37 weken zwangerschap. Baby's die zo vroeg geboren zijn, hebben mogelijk meer gezondheidsproblemen of moeten mogelijk langer in het ziekenhuis blijven dan baby's die later zijn geboren.

World Prematurity Day

Vroeggeboorte is een zeer ernstig gezondheidsprobleem. Het is de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar wereldwijd. Baby's die te vroeg geboren zijn, kunnen meer gezondheidsklachten hebben dan baby's die op tijd geboren zijn en kunnen op de lange termijn gezondheidsproblemen hebben die de hersenen, de longen, het gehoor of het gezichtsvermogen beïnvloeden. World Prematurity Day op 17 november verhoogt het bewustzijn van deze ernstige gezondheidscrisis. Gedurende de hele maand ligt de aandacht op het levensreddend onderzoek, de behandelingen en de ondersteuning van de gemeenschap die mogelijk wordt gemaakt wanneer we samenwerken om elke baby een kans te geven.

Als een bedrijf dat medische apparatuur aanbiedt voor de voeding van neonaten, is het voor ons van groot belang om het bewustzijn van vroeggeboorte te vergroten. Ons bedrijf streeft ernaar om de beste oplossingen te bieden om zo prematuren een overlevingskans te bieden.

Info World Prematurity Day

Wereld Prematuren Dag gaat door om het bewustzijn van vroeggeboorte en de zorgen van premature baby's en hun families wereldwijd te vergroten. Dit is een geweldige dag om leden van je gemeenschap te ondersteunen die met premature baby's werken of ouders die zich aanpassen aan het leven met een te vroeg geboren baby. Op 17 november ondernemen we actie om de wereldwijde beweging te ondersteunen. Veel organisaties over de hele wereld houden zich bezig met belangenbehartiging, educatie en bewustwording in hun gemeenschappen op Wereld Prematuren Dag.

World Prematurity Day

Om kindersterfte tegen 2030 te beëindigen, moeten we de aandacht vestigen op vroeggeboorte. Er worden elk jaar 15 miljoen baby's te vroeg geboren - en meer dan 1 miljoen sterfgevallen van kinderen jonger dan 5 jaar na verwante complicaties. We hebben oplossingen om vroeggeboorte complicaties te voorkomen en te behandelen. Het is nu tijd om kwaliteitsvolle zorg aan alle vrouwen en pasgeborenen op te schalen zodat ze kunnen overleven, gedijen en de maatschappij kunnen transformeren.